Individuelle samtaleforløb

Når du starter et individuelt samtaleforløb i Samtalehuset er du forinden blevet kontaktet af en rådgiver fra Samtalehuset, som er den rådgiver, som du skal tale med gennem dit forløb. Samtalerne foregår hver 14. dag om tirsdagen i tidsrummet kl. 16.30-17.30 eller kl. 18.30-19.30.

Samtalerne forløber sådan, at der en rådgiver udover dig tilstede (det er den samme rådgivere hver gang). Fordi alle rådgivere er under uddannelse vil der indimellem kan der være en rådgiver mere tilstede som overværer samtalen. Det kalder vi, at være vidne til en samtale og er den måde vi arbejder på i Samtalehuset. Denne rådgiver skriver, hvad der bliver talt om og fortæller til sidst ofte lidt om, hvad hun har hæftet sig ved i jeres samtale. Rådgiveren skriver kun ned hvad der bliver sagt og du vil altid kunne få papirerne med dig efterfølgende.

Rådgiveren du taler med, vil benytte en tavle undervejs i samtalen, hvor hun skriver noget af det du fortæller.

Rådgiverne har tavshedspligt, og vil kunne støtte dig på de måder, der passer dig


Det er muligt at tage nogen med til samtalerne, ligesom rådgiverne på et tidspunkt i forløbet vil spørge om der er nogen du har lyst til at invitere med. Fx en ven, forælder eller lignende.

Sten i vandkanten af hav