Individuelle samtaleforløb

Når du starter et individuelt samtaleforløb i Samtalehuset er du forinden blevet kontaktet af koordinatorien for Samtalehuset, som vil fortælle om samtaleforløbet. Samtalerne foregår hver 14. dag om tirsdagen i tidsrummet kl. 16.30-17.30 eller kl. 18.30-19.30.


Et samtaleforløb ( typisk 5-10 gange) forløber på den måde, at du har samtale med samme terapeut hver gang. Fordi alle terapeuter er under uddannelse kan der indimellem være en anden terapeut tilstede, som overværer samtalen. Det kalder vi, at være vidne til en samtale og er den måde vi arbejder på i Samtalehuset. Denne terapeut skriver, hvad der bliver talt om og fortæller til sidst ofte lidt om, hvad hun har hæftet sig ved i jeres samtale. Terapeuten skriver kun ned hvad der bliver sagt og du vil altid kunne få papirerne med dig efterfølgende.


Terapeuten du taler med, vil benytte en tavle undervejs i samtalen, hvor hun skriver noget af det du fortæller.

Terapeuterne har tavshedspligt, og vil kunne støtte dig på de måder, der passer dig


Det er muligt at tage nogen med til samtalerne, ligesom terapeuterne på et tidspunkt i forløbet vil spørge om der er nogen du har lyst til at invitere med. Fx en ven, forælder eller lignende.

Sten i vandkanten af hav